• A+
  • A
  • A-

Contactgegevens

Site St-Elisabeth - Ukkel
02-614 20 00
Site St-Michiel - Etterbeek
02-614 30 00
Bella Vita Medical Center
02-614 42 00

Ergotherapie

Content
 
Trouver un médecin

een ergotherapeut vinden

 
Prendre rendez-vous

een afspraak maken

 
Contactez-nous

Plaats

sciensano

Deelname aan de Sciensano-studie

Een jaar geleden werd ons ziekenhuis, samen met 16 andere Belgische ziekenhuizen, geselecteerd om deel te nemen aan een studie geïnitieerd door Sciensano (federale overheid Volksgezondheid).

don

Wereld Bloeddonor Dag

Bij de Europa Ziekenhuizen organiseren we meerdere keren per jaar bloedinzamelingsacties. Volg ons nieuws om te weten te komen over onze volgende bloedinzameling.

veiligheid

De Europa Ziekenhuizen blijven u veilig verzorgen

Uw gezondheid is van cruciaal belang voor ons. De Europa Ziekenhuizen blijven jullie verzorgen en alles wordt in het werk gesteld om u in alle veiligheid te ontvangen.

corona

Video-consultaties

Hoewel de fysieke raadplegingen worden behouden, blijven de Europa Ziekenhuizen afspraken maken ook door middel van videoconsultaties.

conférence

Conferentie Emotion Aid

Deze conferentie werd gevolgd door een groot aantal personen die dagelijks met intense stress te maken hebben : zorgpersoneel, dokters en anderen.

covid-19

Dank aan al onze medewerkers voor hun buitengewone inzet.

We komen stilaan terug tot een normale ziekenhuis- en consultatieactiviteit na maanden van COVID-management. 

accueil

Bijzondere procedure voor het deponeren en recupereren van persoonlijke bezittingen van gehospitaliseerde patiënten

Omwille van de aangepaste bezoekregeling, is een specifieke procedure ingevoerd om essentiële persoonlijke bezittingen voor een patiënt af te geven.

urgences

1ste minicongres van de Europa Ziekenhuizen

Deze dag, die in het teken stond van gezelligheid, was de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en te genieten van actuele presentaties en praktische workshops op het gebied van spoedeisende genee ...

hy

Veelgestelde vragen COVID-19

Beste patiënten, de Europa Ziekenhuizen ontvangen veel vragen met betrekking tot het Coronavirus COVID-19. Wij hebben de meest gestelde vragen verzameld.

hy

Protect yourself and the others

Allemaal gemaskerd om zich te beschermen !  

Over de dienst ergotherapie

De diensten voor ergotherapie van de Europa Ziekenhuizen ondersteunen:

  • Algemene revalidatie: ortho-traumatologie (prothesen, fracturen, ...)
  • Neurologische revalidatie (na een beroerte, hoofdletsel, bij een hersentumor, dementie, ziekte van Parkinson, multiple sclerose, Guillain barré ...)
  • Revalidatie van de hand: opvolging na een operatie, breuk, peesletsel, perifeer zenuwletsel, litteken- en gevoeligheidsprobleem, ontwrichting-verstuiking, carpaletunnelsyndroom, ziekte van Dupuytren, peesontsteking, brandwonde, amputatie, ...
  • Actieve en multidisciplinaire rugschool (multidisciplinaire opvolging door revalidatieartsen, kinesisten, ergotherapeuten, psychologen)
  • Binnen de revalidatie-eenheden: opvolging tijdens de ziekenhuisopname van patiënten die een orthopedische operatie hebben ondergaan of met neurologische gevolgen
  • Binnen de ambulante revalidatie-eenheden: opvolging in de ambulante zorg van patiënten die een orthopedische operatie hebben ondergaan of met neurologische gevolgen.

Meer informatie